The Need For Speed

Door Jouke74 op maandag 9 november 2009 18:19 - Reacties (17)
Categorie: Algemeen, Views: 5.406

Met het uitkomen van de nieuwste Need For Speed (NFS) "Shift" is er weer een deel van een serie bijgekomen, die me bij vlagen flink heeft vermaakt. Als ouwe l#l van 35 jaar kan ik me de eerste NFS nog goed herinneren. Op mijn werk kwam er een collega met een mooi Cd'tje die zei dat dit het computer racen voorgoed ging veranderen. Na het installeren zagen we de eerste beelden. Ik was verkocht. Eindelijk een Ferrari en Dodge op de weg zoals ik het graag wilde. Prachtige graphics, racen en politie. Van werk kwam een uurtje weinig terecht, wat zich daarna natuurlijk flink wraakte.

Toen de tijd van NFS 3 Most wanted*, en dat was ie ook binnen onze familie. Alles in het spel zat weer strak in elkaar, de politie was wat opgevoerd, grafisch tiptop, en de auto's vlogen zoals vanouds over de baan. Rondetijden verlagen werd een obsessie. Van NFS Porsche was ik daarna het volgende "slachtoffer". Deze races waren lastig, de auto kon opeens kapot, en natuurlijk moest ik perfectionistisch zowel de fabrieks - als de carrière mode helemaal uitracen. Met chronisch slaaptekort en weinig interesse voor iets anders dan Porsche ploegde ik me een tijd door het echte leven.

En toen kwam er een vrouw, mijn lieve prachtige vrouw. NFS ging op een zijweg. Het leven was goed totdat deze zomer de letters NFS via een omweg weer naar bovenkwamen. Tijdens de zomervakantie in Polen ontstond er 's avonds wel een beetje een sleur. Pools praten met de schoonfamilie is leuk, maar het is ook vermoeiend de hele dag meerdere stemmen tegelijk te proberen te vertalen. Tijdens een verjaardagsfeestje kwam één van de kinderen echter aan met NFS Carbon. En ja, ook Polen hebben prima computers om dat te draaien.

In NFS Carbon was er veel veranderd: opeens nog een mooie dame die me vertelt wat ik moet doen (naast de bovengenoemde dan), auto's tunen en verbouwen (Street Rod gevoel borrelt omhoog), en een eindbaas "Darius" in een Audi? Vooral dat laatste geeft een instant gevoel van ik-wil-hem-van-de-weg-af-hebben als je daarvoor van Nederland naar Zuid Polen gereden hebt, en waar je continu wordt voorbijgevlogen door vooral Duitse auto merken met dat type gasten. Anyway, al gauw ontstond er een carrière strijd tussen mijn nichtje en ik, wie het eerste Darius te pakken had. Natuurlijk was alles in het Pools geïnstalleerd, dus er volgde indirect ook een snelcursus Pools auto onderdelen en racetermen. Gelukkig was de besturing niet veel veranderd en kon ik redelijk snel met het spel uit de voeten. Overdag racete mijn nichtje, 's avonds en uiteindelijk ook voor grote delen nacht racete ik om haar weer in te halen. De tijd vloog voorbij en de avonden waren eigenlijk te kort. Op een gegeven moment ging ik in plaats van 12 uur om 2-5 uur 's ochtends naar bed. Verbouwereerde Polen keken af en toe om de hoek van de kamer waar racegeluiden de hele dag door gingen. Ik was wederom verslaafd aan een NFS. Vrouw natuurlijk boos omdat ik overdag sliep en omdat ik geen aandacht meer had voor iets. Gelukkig voor haar was de vakantie bijna voorbij en thuis was er geen NFS. Eh fout dus, want thuis aangekomen begon het verhaal weer opnieuw nadat ik hem voor 15 euro had gedownload van de EA website. En toen, eindelijk na een paar weken ploeteren, Darius verliet de stad (tadah!). Ik bel mijn nichtje, en ik hoor dat ze dat een week eerder al voor elkaar had gekregen. Ondertussen zie ik op de oude computer mijn zoontje racen in NFS 3 met split screen mode. De twee auto's racen over de weg en één auto wordt bestuurd met de linkerhand en de ander met de rechter. Vrouw zegt iets over gameverslaving, voorbeeld aan kinderen en iets nuttigs doen. Ze heeft helemaal gelijk. [Shift]-[delete] NFS Carbon. Shift hmm... uhhmm.. Zucht, ik denk dat het tijd wordt om het wat langzamer aan te doen.

*Edit: NFS 3 was natuurlijk Hot Pursuit!

Volgende: Een pootje voor Oscar. 08-'11 Een pootje voor Oscar.
Volgende: Updates! 10-'09 Updates!

Reacties


Door Tweakers user encryped, maandag 9 november 2009 18:40

Need for speed speelde ik al sinds deel 2.
Mijn oom kwam met een oud thrusmaster stuurwiel en NFS 2.
Ik heb het spel helemaal kapot gespeeld.
Daarna op de playstation NFS 3 NFS: Road challenge.
Net wat je zegt de grote tegenvaller NFS Porsche.
NFS U NFS U2 NFS:MW waren goed.
Maar nu begint Need for Speed helemaal uitelkaar aan het vallen.
Mischien ff kijken of Need for speed Shift leuk is

Door Tweakers user AlexV, maandag 9 november 2009 18:41

Toen de tijd van NFS 3 Most wanted, en dat was ie ook binnen onze familie.
Het is NFS 3 Hot Pursuit ;).

Deze heb ik op onze oude Win98SE PC ook helemaal platgespeeld, samen met mijn neef de hele dag na school split screen NFS 3 racen. Geweldig :D , ik mis de split screen modus in elke NFS op het moment, vooral dat de één politie is en de ander moet ontsnappen.

Laatst NFS3 weer op Vista werkend gekregen, maar ik kan de resolutie niet aanpassen, aangezien het natuurlijk via een omweg moet, en mijn neef en ik vinden het nog maar weinig boeiend om samen te spelen, en in mijn eentje speel ik wel NFS Undercover, dus hij is een beetje verstoft. Maar wat was dat een goeie NFS :P

Door Tweakers user DonPr0n, maandag 9 november 2009 19:04

Nouja, met Shift mis je (imo) niet zo veel..
Tenzij je een stuurtje hebt, maar ik vind het op PC niet spelen met zowel muis/tobo als controller..

Door Tweakers user Lighteye, maandag 9 november 2009 19:14

Zit dat catch up gedoe er tegenwoordig nog in?

Door Tweakers user Seroo, maandag 9 november 2009 19:21

Goede blog goed onderwerp vooral dat einde
Ze heeft helemaal gelijk. [Shift]-[delete] NFS Carbon. Shift hmm... uhhmm.. Zucht, ik denk dat het tijd wordt om het wat langzamer aan te doen.
Hulde (ben zelf ook een fan O-) )

[Reactie gewijzigd op maandag 9 november 2009 19:21]


Door Tweakers user Jouke74, maandag 9 november 2009 19:48

Eh.. Jullie hebben gelijk natuurlijk: NFS3 = Hot pursuit.

Door Tweakers user Slingertj3, maandag 9 november 2009 19:48

De nieuwe is echt wel weer geweldig:) alleen zo fanatiek als ik ben probeer ik alle sterren te halen. nu lukt dat in serie 1 perfect daarna wordt het al lastiger, maar ik werk netjes het lijstje af.. dan heb je al heel vroeg in het spel de nfs world tour vrijgespeeld..
nog geen eens tijd gehad voor quick races en andere opties in het spel. de carriere is uitgebreid!
de autos rijden stuk voor stuk goed..

Door Tweakers user Larrs, maandag 9 november 2009 20:01

Need For Speed was inderdaad erg leuk toen het The Need For Speed heette. Plus dat het samenwerkte met Road&Track. Ik vond het achtergrondinformatie gedeelte van de auto's altijd interessant.

Eigenlijk was Need For Speed Hot Pursuit ook niet echt super, Hot Pursuit 2 was sowieso nog erger.
Porsche Unleashed die daar tussenin zat was weer super goed.

Heb met Hot Pursuit met de multiplayer optie wel vermaakt, maar eigenlijk was het al veel meer arcade aan het worden.

Door Tweakers user Jouke74, maandag 9 november 2009 20:07

Ik denk niet dat er echt slechte versies van het spel waren. Ze hadden allemaal wel wat. Echter het ene spreekt de ene persoon iets meer aan dan het andere, en die variatie geeft natuurlijk favorieten binnen de serie. Ik heb me ook prima vermaakt met Porsche, maar die had veel minder een "arcade" gevoel in mijn mening.

Van een berichtje een paar dagen terug:

EA has announced that its Need For Speed series has passed through the milestone of 100 million lifetime sales, collating an impressive $2.7 billion (£1.63 billion) in total sales revenues along the way.

The arcade racing game series has been iterated through 15 separate titles across 14 different platforms since its inception in 1994, with gamers logging over 279 billion miles on the various race tracks and roads featured throughout the series' history (how EA figured out that stat is anybody's guess).

"Few videogame franchises ever reach the 100M units mark, so this is a huge honour. We have millions of fans to thank for driving us to this milestone," said Frank Gibeau, President of the EA Games label. "With the launch of Need for Speed Shift and the upcoming release of Need for Speed Nitro, we hope to continue to deliver the most entertaining, action-packed racing experiences."

[Reactie gewijzigd op maandag 9 november 2009 20:08]


Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 9 november 2009 21:18

En toch moet ik de anderen gelijk geven. NFS is niet meer wat het geweest is. Geef mij maar de goede oude versies.

Door Tweakers user Lee245, maandag 9 november 2009 21:20

Ik ben met Hot Pursuit begonnen.
Heb daarna alle delen gespeeld. SHIFT en UG: 2 vind ik tot nu toe de beste delen

Door Tweakers user Blasterxp, maandag 9 november 2009 22:48

dude!

Ondertussen zie ik op de oude computer mijn zoontje racen in NFS 3 met split screen mode. De twee auto's racen over de weg en één auto wordt bestuurd met de linkerhand en de ander met de rechter.

doe hier iets mee, die kerel is top!

Door Tweakers user YoupS, maandag 9 november 2009 23:56

Ik begon zelf met Need for Speed 2 wat ik bij een vriend toen speelde,
Need for speed 3 was de eerste die ik zelf had, en man o man wat heb ik dat spel kapot gespeeld.

Door Tweakers user CodeCaster, dinsdag 10 november 2009 00:22

Deel 1 en 2 grijsgespeeld, deel 3 gekocht en toen een beetje in de vergetelheid geraakt. Af en toe kwam er een review langs in de Power Unlimited, en dacht ik "hé, alweer een deel uit?"

Uiteindelijk kocht ik Underground, één van de eerste spellen die ik online heb gedaan, en onlangs heb ik Most Wanted in één ruk uitgespeeld.

Fijne serie :)

Door Tweakers user Jouke74, dinsdag 10 november 2009 09:34

@Blasterxp.

Het is gewoon eng om te zien en ik doe het hem niet na. Hij is echter ook nog heel jong (nu 5) en hij moet naast gamen ook nog een paar andere dingen leren :) Natuurlijk hou ik het in de gaten.

Door Tweakers user LMP1, dinsdag 10 november 2009 19:50

Ik kan me nu nog steeds prima vermaken op een P3 systeem van m'n broertje met Need for Speed 2 SE. Vooral de split-screen is dan leuk!

Door Tweakers user Wom, woensdag 11 november 2009 15:53

Durf te zeggen dat deel 3 voor mij de beste uit de hele serie was. Weet ook nog dat dat ik voor het eerste deel te weinig geheugen had in mijn 486. Toen voor veel geld een dimmetjes van 8MB EDO zodat ik totaal op 12MB kwam en de pret kon beginnen. Ook uren gekeken naar de filmpjes waarin de auto voorgesteld werd.

Goeie herinneringen :)

Reageren is niet meer mogelijk