Updates!

Door Jouke74 op vrijdag 30 oktober 2009 10:41 - Reacties (27)
Categorie: Algemeen, Views: 6.207

Updates! Ik word er soms een beetje moe van.

Ik start Windows 7 op: zowel mijn virusscanner als mijn Windows update icoon beginnen aan te geven dat het wijs is als ik mijn updates doe. Klikkerde klik... nu updates aan het downloaden.

Daarna open ik een PDF, idem, er is een beveiligings/versie update beschikbaar van Adobe die geinstalleerd moet worden. Meer geklik, maar geen PDF zichtbaar. Wel weer een groot update-download venster.

Ik start VMware. Ja ook hier is een nieuwe versie van beschikbaar. Weer bijna 100 MB downloaden en (her)installeren. Dit vereist de eerste reboot, maar die klik ik nog maar even weg.

Plop... virusscanner is klaar met het downloaden van updates
Plop 2: Windows is klaar met restore points en installeren van updates.
Geen plop, maar ja, het Adobe balkje is weer helemaal groen, de internet activiteit zakt gelukkig weer in. Now installing updates. Ik wis dat suffe rode icoontje weer van mijn bureaublad en Reboot.

Ik start nu Vmware om Xubuntu te starten. En ja hoor, ik zie een oranje icoontje verschijnen in de hoek. Weer updates, nieuwe kernel, nieuwe tijdsklokinfo (wat doen ze daar toch mee?) en nog wat gedichte risico's. Ik installeer en compileer voor de veiligheid toch nog maar even de Vmware tools. Doe dan een VM reboot en wacht weer rustig af.

Start Firefox op in de virtuele machine... Firefox is now installing updates.
Start Firefox dan in hemelsnaam ook maar op in Windows Host: ... ja hoor, updates.

Eindelijk, we zijn meer dan 20 minuten verder en ik kan eindelijk beginnen met mijn werk. Mijn vrouw komt binnen in de kamer, start haar laptop en roept iets over updates. Dan wil ik heel hard iets schreeuwen, maar vervolgens ga ik naar haar toe en vraag haar vriendelijk om vandaag geen PDFs te lezen, en even haar Hotmail te openen met Internet Explorer.

Volgende: The Need For Speed 11-'09 The Need For Speed

Reacties


Door Tweakers user Tsurany, vrijdag 30 oktober 2009 10:44

En je weet dat je gewoon die updates uit kan schakelen zodat je zelf een tijdstip in kan plannen wanneer je wilt updaten en dus niet gestoord wordt?

Door Tweakers user B0rf, vrijdag 30 oktober 2009 10:45

Het zou ook een stuk prettiger zijn als dit centraal vanuit 1 programma geregeld kan worden (zoals in Xubuntu). Dan kun je de hele zooi in 1 keer doen, 1 keer (langer) wachten, maar weet je wel zeker dat je niet meer lastig gevallen wordt.

Aan de andere kant denk ik ook wel eens.. 'jippie, een update voor ...', in de hoop dat er een boel verbeteringen zijn aangebracht enzo

[Reactie gewijzigd op vrijdag 30 oktober 2009 10:49]


Door Tweakers user truegrit, vrijdag 30 oktober 2009 10:45

Herkenbaar, helaas ;)

Door Tweakers user Primator, vrijdag 30 oktober 2009 10:49

Heel herkenbaar.

Door Tweakers user ArnieNFW, vrijdag 30 oktober 2009 10:51

Likewise..... Met name de Abobe ellende.
Wat wel positief is, is dat mn LAN driver updates met de MS updates (Win7, voor mij was dit nieuw) meekwamen. Als nu meer bedrijven dat gaan doen, heb je maar rekening te houden met één mechanisme!

[Reactie gewijzigd op vrijdag 30 oktober 2009 10:52]


Door Tweakers user himlims_, vrijdag 30 oktober 2009 10:51

ik vind het ook erg vervelend;

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

en klaar :+

Door Tweakers user kwaakvaak_v2, vrijdag 30 oktober 2009 11:00

leuk he... windows :)

Door Tweakers user H!GHGuY, vrijdag 30 oktober 2009 11:04

Ik vraag me uberhaupt af waarom iets als acrobat reader zoveel security updates nodig heeft. Het is een _document READER_. OK, je kan wel eens een ongelukje hebben met een buffer overflow, dat vergeef ik hen wel. Maar security updates in een tool waarvan ik enkel verwacht dat ie een document opent en weergeeft is me toch wel een brug te ver.

Het is gewoon het zoveelste side-effect van bloatware/featureware.

Door Tweakers user himlims_, vrijdag 30 oktober 2009 11:16

H!GHGuY; ik vind een download van >30MB voor een pdf viewer ook buitensporig groot. Ach gelukkig zijn er voldoende licht gewicht alternatieve

Door Tweakers user Faust, vrijdag 30 oktober 2009 11:24

pdf?
Dat is toch een bestand waar je op klikt en vervolgens op spatie drukt om het te lezen? :S
Ik vind windows tamelijk omslachtig als het om basic dingen gaat, zoals een pdf inkijken.

Maargoed, de virusscanners hebben altijd de meeste updates geloof ik.

Door Tweakers user freshy98, vrijdag 30 oktober 2009 11:25

Omdat PDF ook interactief moet zijn tegenwoordig.
En dus Code dat misbruikt kan worden.

Ik zeg: Paper & pencil.sys.

Door Tweakers user Apache, vrijdag 30 oktober 2009 11:25

Die tijdsklokinfo is de olsen database: http://en.wikipedia.org/wiki/Zoneinfo

Door Tweakers user ZpAz, vrijdag 30 oktober 2009 11:37

@Faust, zijn er dan ook nog bestanden waar die handeling niet het gewenste resultaat oplevert? :+

Door Tweakers user Arfman, vrijdag 30 oktober 2009 11:48

Adobe? Gebruiken mensen dat nog?

Foxit ftw :P

Door Tweakers user saewer, vrijdag 30 oktober 2009 11:50

Heel herkenbaar, ik had voor windows 7 nog vista op me macbook pro draaien en als ik dan eens - 1 keer in de maand - naar windows moest was dat ding zoooo lang bezig met updaten, echt een ramp

Door Tweakers user three2five, vrijdag 30 oktober 2009 12:05

Ik was me laatst ook al aan het verbazen over de hoeveelheid die mijn windows 7 update tool weergeeft. Toegegeven, 70 procent komt van office 2007 en iets van 20 procent van windows defender, maar toch. Ik heb het even nageteld, maar het zijn er nu al weer 74. En zo lang draai ik windows 7 toch nog niet.

Ik ervaar het overigens niet als hinderlijk en vind de update tool heerlijk werken. Sinds Vista werken de drivers updates ook vrij goed, dat vind ik vooral een erg goede eigenschap voor de wat minder bekwame gebruiker.

Door Tweakers user BonzO, vrijdag 30 oktober 2009 12:14

@Arfman:

Ik had het er laatst nog over met iemand, het hele adobe vs foxit gebeuren. Maar qua snelheid maakt het deze dagen niet veel meer uit. En omdat ik nog wel eens een pdf document moet printen vind ik adobe reader een stuk fijner geworden dan foxit (foxit wilt nog wel eens niet printen wat er in het document staat). Het bijkomende nadeel is dan het update gebeuren inderdaad, maargoed, foxit heeft ook updates :P.

Door Tweakers user CodeCaster, vrijdag 30 oktober 2009 12:17

Ik heb pas m'n laptop opnieuw geinstalleerd, en kon zo snel geen OEM-DVD's vinden van Vista met SP's geslipstreamed. 84 updates, SP1, 24 updates, SP2, Office erop, weer 42 updates en een dag later waren we up & running.

Kan niet wachten totdat m'n DVD van Windows 7 op de mat valt...

Door Tweakers user three2five, vrijdag 30 oktober 2009 12:22

@CodeCaster.
Nou, ik weet niet of de updates van voor de officiele release in de release zitten (denk het eigenlijk niet?), maar als dat niet zo is, dan kan je al gelijk -+ 20 windows 7 gerelateerde updates installeren.

Door Tweakers user 90710, vrijdag 30 oktober 2009 12:23

en wat kan je dan doen: ja..... updates installeren :+

Door Tweakers user CodeCaster, vrijdag 30 oktober 2009 12:28

In ieder geval geen honderdvijftig...

Ik heb een mini-PC van Acer, die dienst doet als downloadserver, maar ik heb nog geen zin gehad om m'n downloadprogramma's als service te installeren. Hierdoor worden ze pas opgestart op het moment dat een gebruiker inlogt op die PC. Op zich niet erg, ware het niet dat dat nu gemiddeld al een keer of zes vanzelf is gereboot in twee maanden tijd. Voor een apparaat dat aan het internet hangt wil ik updates niet uitschakelen, want af en toe zit er ook wel eens iemand gewoon op te surfen, maar het is wel zwaar irritant dat ik er telkens achter moet komen dat er niks is gedownload omdat die !@#$%^&*()updates weer eens een reboot vereisten.

Daarom: updates zuigen :+

Door Tweakers user LuckY, vrijdag 30 oktober 2009 12:47

Updates zijn belangrijk.
Mensen maak gebruik van PSI van secunia. het werkt niet perfect maar het geeft wel aan wat outdated is.
Updates zijn belangrijk omdat exploits dan makkelijker op je systeem komen. Antivirus is leuk maar als een exploit je systeem infect 7/10 antivirussen zien dan pas de mogelijke infectie.
Dus update zsm, en ontwijk de updates niet. als je problemen hebt met automatisch updaten. schakel dat dan uit en ga manueel te werk.

Als mensen goed hun programma's/updates instellen vraagt die het of je wilt rebooten en kan die rebooten op het tijdstip dat jij kiest.

@codecaster stel dat ding dan ook als een service is die voor het logon process wordt gestart ;)

En de mensen die zeuren over teveel updates dat is alleen als je je pc net opnieuw geïnstalleerd hebt of als je niet vaak genoeg update :+

Maarja zolang mensen niet updaten blijf je veel virusinfecties en wormen houden en dan heb je veel ghost pc's :+
ik vind het ook erg vervelend;

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

en klaar :+
Leuk en de dingen die je zelf gecompiled heb :+

[Reactie gewijzigd op vrijdag 30 oktober 2009 12:48]


Door Tweakers user spocky, vrijdag 30 oktober 2009 13:03

Ik ben het met je eens dat automatische software updates ontzettend vervelend kunnen zijn als je even snel een programma wilt openen en Adobe is een goed voorbeeld daarvan.

Windows (7) updates vind ik echter helemaal niet irritant. Die worden in de regel namelijk geïnstalleerd wanneer je je computer uitzet en onderbreken daardoor je workflow niet.

Door Tweakers user DonPr0n, vrijdag 30 oktober 2009 18:32

@LuckyY
Denk ook eens aan de mensen in België..
Je kan hier al op je downloadlimiet geraken van gewoon updates binne te halen hoor.. Zeker met die Adobe die ineens bijna 1 gig aan updates wou gaan binnenhalen.. :/

Door Tweakers user Mortis__Rigor, vrijdag 30 oktober 2009 18:49

Dat hebben die mensen dan toch aan hun eigen te danken. Als je hier een beetje rondkijkt, kun je zonder problemen relatief goedkope abonnementen krijgen die limietloos of toch meer dan 100GB per maand krijgen.

Maar spijtig genoeg is dat weer typisch voor ons Belgen: veel zagen en klagen. Maar als er alternatieven zijn, die toch niet uitproberen ...

Door Tweakers user Jouke74, zaterdag 31 oktober 2009 14:33

Beste medetweakers,

Dank voor jullie leuke reacties en nuttige informatie (zoals altijd) over het verhelpen van mijn update-probleem. Het is niet echt een groot probleem hoor, het komt soms wel net een beetje op het verkeerde moment ;) Ik ben graag up to date omdat dit soms toch wel een beetje extra bescherming biedt zowel binnen Linux als binnen Windows 7.

Binnenkort een nieuwe blogpost.

Door Tweakers user doc, zaterdag 31 oktober 2009 16:58

En als je dan met fillehippo update checker, cleansofts updatenotifier en kc software's sumo nog eens je pc gaat napluizen kom je nog veel meer mogelijke updates tegen waarschijnlijk. Wel hele nuttige tooltjes (naast het al eerder genoemde secunia)

voor de mac is er de widget app update en het programma appfresh wat ongeveer hetzelfde doet.

Veel update plezier ;)

Reageren is niet meer mogelijk